VEČITA DILEMA Zašto muškarci puštaju nokat na malom prstu?!
Nekada je bilo u modi da muškarci na malom prstu “furaju” dugačak nokat, iako ih danas ima mnogo manje, i dalje negde možete videti čiku sa “ukrasom” na prstu.

Postoje stvari koje smo doživeli u detinjstvu, a koje su nam se urezale u sećanje. To su uglavnom neke lepe situacije, bezbrižna igra po šumama, livadama i dvorištima, ali i po koji nestašluk zbog koga smo dobili ćušku ili ostali uskraćeni za slatkiš. Ali, deca neretko zapamte i ljude. Njihov lik koji im je po nečemu bio neobičan, ponašanje ili detalj na samoj fizionomiji ili garderobi.

Tako ste, sigurno bar jednom, naleteli na čiku, deku… uglavnom duge, masne kose koji je imao nešto neobično na ruci, levoj ili desnoj (uglavnom desnoj). Ne, to nisu prsten ili sat, već nešto mnogo… pa, ako ne gore, a onda sigurno nehigijenski – dugačak nokat na malom prstu!

Posle takvog iskustva obično bi usledilo pitanje baki ili mami: “zašto taj čika ima veliki nokat, a nije žena?”.

Kao što ni naši roditelji nisu znali da nam kažu, tako i mi danas ostajemo nemi pred ovim smislenim pitanjem.

Zato je ekipa Alo! pokušala da nađe objašnjenje na ovu misteriju, ali nažalost, u tome nismo bili baš uspešni.

Kada bismo, onako naivno, nekog od “šetača velikog nokta na malom prstu” upitali zašto to čini, uglavnom smo dobijali dogovor da im treba.

“Eto, kad ne mogu da imam sve nokte puštene, a ono bar taj jedan”, rekla su nam dvojica opasnih momaka koji i dalje misle da je dugačak nokat na malom prstu “in”.

Nismo želeli da odmah priču zatvorimo čuvenom tezom, koju većina i dalje podržava, a tiče se čačkanja nosa ili dubinskog čišćenja ušiju.

Odlučili smo da se pravimo da to kao opcija ne postoji…

U nedostatku boljeg objašnjenja, mišljenja smo da je u redu ako praksu puštanja nokta na malom prstu praktikuju slikari, jer nokat može dobro da im posluži za finese prilikom stvaranja umetničkog dela.

Eventualno bismo razumeli taj poriv i kod pojedinih zanatlija koji barataju bojama, lepkom, kod kojih “ne sme da se pređe ivica” pa je višak zgodno otkloniti noktom, a tu svakako ne spadaju oni što barataju hranom ili laboranti, medicisinsko osoblje – koje smo takođe videli da furaju ovaj trend.

Jedino što možda može da nas uteši jeste činjenica da je “šetača velikog nokta na malom prstu” sve manje. Bar ih ređe viđamo poslednjih godina. Međutim, misterija i dalje ostaje. Pomozite nam da je rešimo.

Šta mislite, zašto muškarci imaju dugačak nokat na malom prstu?(Visited 90 times, 1 visits today)

About The Author

Related posts