Redizajnirani Skype uvelike nalikuje konkurentskom Facebook Messengeru i Snapchatu
Microsoft se u nekoliko navrata trudio redizajnirati Skype i unijeti razne promjene koje bi ga učinile drugačijim no što je bio prije šest godina kad je preuzet za 8,5 milijardi američkih dolara. Ali, nekako se čini da Microsoft ipak nije napravio neki značajniji iskorak jer broj korisnika uvelike stagnira.

Posebno se to osjetilo pojavom opasne konkurencije u vidu WhatsAppa, Vibera ili Messengera, koji su ekspresno osvojili stotine milijuna korisnika i ostavili Skype daleko iza sebe, kao neku antičku tehnologiju namijenjenu isključivo za osobna računala. A svi znamo da tržište osobnih računala baš ne djeluje najživlje s tek oko 270 milijuna isporuka godišnje, što je osjetno manje od oko 400 milijuna koliko se kvartalno isporuči pametnih telefona.

No, u Microsoftu se svejedno trude unositi novitete pa su tako poboljšali tekstualni dio cijele priče. Iako je Skype najpoznatiji po audio i video segmentima, tekstualni dio također je bitan i dobio je poboljšanja. Pa tako odsad postoje tri stavke na koje se korisnici mogu osloniti, a to su find, chat i capture.

Uz mogućnost find (hrv., traži) korisnik može pronaći dijelove razgovora koje želi ili pretraživati GIF i YouTube odjeljke kako bi se chat ispunio dodatnim i zanimljivijim sadržajem.

Chat je i dalje jednostavan, nudi prostor za razgovor, dijeljenje fotografija ili video snimaka. Po tom pitanju nema nekih revolucionarnih noviteta, niti bi ih trebalo biti.

Capture (hrv., uhvatiti) opcija je ponešto drugačija od prve dvije i čini se da je inspiriraciju Microsoft pronašao u Snapchatu. Jer, koristi kameru i u realnom vremenu može se uređivati sve što je njome obuhvaćeno, a samim time i koristiti u samom razgovoru.

Microsoft je ove mogućnosti već omogućio na globalnoj razini, ali prvo su stigle na Android mobilnim uređajima, potom će u narednih nekoliko tjedana i na iOS te Windows Phone. Za nekoliko mjeseci sve će biti omogućeno i za Windows te Mac računala.(Visited 62 times, 1 visits today)

About The Author

Related posts