Od sada račun možete platiti selfijem
Prema svima dobro poznatoj kampanji “Masterkard” kompanije, postoje neke stvari koje novac ne može da kupi, poput izmamljivana osmeha na nečijem licu. Ipak, deluje da će i to uskoro postati prošlost, pošto će ubuduće korisnici moći da onlajn uplate vrše – selfijem!12

Naime, kompanija pokreće novu tehnologiju u Evropi, pomoću koje će korisnici svoje račune plaćati verifikacijom lica. Ovaj način plaćanja predstavljen je u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Španiji, Danskoj, Belgiji i Švedskoj, nakon nekoliko uspešnih testova sprovedenih u SAD i Kanadi. U Americi za sada jedino korporacije mogu da koriste ovu vrstu plaćanja, a iz “Masterkarda” najavljuju da će u 2017. i ostatak sveta moći da koristi “Selfi pej” tehnologiju.

Iz kompanije poručuju da će ovaj način plaćanja biti korak unapred u odnosu na dosadašnju praksu, s obzirom da korisnici više neće biti u obavezi da menjaju šifre, niti će gubiti vreme na ukucavanje istih.

Kako “Selfi pej” radi

Kada vršite onlajn plaćanje Masterkardom dobićete pitanje o verifikaciji identiteta, i mogućnost da odaberete opciju prepoznavanja lica ili otiska prsta. Korisnici će jednostavno staviti telefon ispred svog lica, kao kada slikaju selfi, i sačekati da ih program uporedi sa fotografijom u Masterkardovoj bazi. Tokom procesa verifikacije od korisnika će biti zatraženo da trepne, kako bi softver potvrdio da gleda korisnika uživo, a ne njegovu fotografiju, čime se sprečava zloupotreba.(Visited 31 times, 1 visits today)

About The Author

Related posts