Nova i posve legalna droga preuzima evropske diskoteke
Nova i posve legalna droga preuzima evropske diskoteke

Sudeći po izvještajima portala koji prate strogo muziku i dešavanja na muzičkoj sceni (nije bitan žanr) zaključili smo da je trenutno u techno klubovima ili na rave partijima poprilično lako doći do droge.diskoteka

Pogotovo kada je ta droga koju konzumiraju potpuno legalna, i može se kupiti na bilo kojoj trafici, minimarketu, supermarketu, hipermarketu…a postoje i automati gdje je možete preuzeti na ulici.

Vjerovali ili ne, čokolada je najnoviji hit na clubbing sceni, a njeni konzumenti je prije odlaska na party pripreme tako da je mogu ušmrkati tokom cjelovečernjeg partyjanja.

Klub u Berlinu koji se zove Alchemy & Eros je označen kao “mjesečni kakaom ispunjeni plesni party”, a posjetitelji ovog popularnog lokala kažu da šmrkanje čokolade oslobađa endorfine i pomaže partijanerima da nađu dinamične vibracije koje ih nose duboko u noć.

“Ne služimo alkohol, niti bilo kakvu ilegalnu supstancu”, tvrde u klubu. “Imamo tim koji služi kulinarske avanture, poput sirovog kakaa, super hranljivih smoothie koktela, biljnih napitaka i mnogo toga drugog”.

Ovaj trend se širi diljem kontinenta, a naučnici su se već bacili u istraživanje kako šmrkanje ili snifanje kakaa može uticati na mozak, i da li uopće može konzumentima dati “transcedentalna ili psihodlična” iskustva.

Ono što smo za sada uspjeli pronaći, jeste da American Journa of Clinical Nutrition tvrdi da šmrkanje kakaa pojačava cirkulaciju i stimuliše rad mozga.

Ljubiteljima clubbinga pojačava iskustvo zvuka ravea, dancea ili techno muzike, dok Dazed Digital portal piše da većini onih koji su probali čokoladu na ovaj način – ilegalne supstance više ne padaju na pamet.
Pokazite svoju zahvalnost i uplatite!!!
(Visited 40 times, 1 visits today)

About The Author

Related posts