GRAĐEVINAR
Stariji građevinar se spremao za odlazak u penziju. Svom poslodavcu je rekao da želi da napusti posao i živi miran život sa svojom ženom i porodicom. Nedostajaće mu prijatelji, saradnici i dobra plata, ali ipak mu je potreban miran život.

Poslodavcu je bilo žao kad je saznao za tu vest. Preduzeće napušta dobar i pouzdan radnik. Zamolio je radnika da izgradi sa timom samo još jednu kuću, više kao ličnu uslugu. Građevinar je pristao iako preko volje. Skupio je ekipu, opremu i materijal.

U mislima i u srcu radnik nije bio zadovoljan i radio je preko volje. Kad je kuća bila gotova poslodavac je došao da proveri posao. Prišao je radniku i u ruke mu ugurao ključeve od ulaznih vrata kuće govoreći: “To je tvoja kuća, moj poklon tebi!”

Kakav šok! Neugodna situacija! Da je znao da kuću gradi sebi, napravio bi je bolje, puno bolje! Sada će morati da živi u kući, koja nije bila najbolje sagrađena, niti je građena sa srcem.

***

Slično je s nama. Naše živote gradimo odsutno, idemo linijom manjeg otpora, odupiremo se promenama ako od nas traže zalaganje. U ključnim trenucima našeg ličnog i profesionalnog života ne pokažemo ono najbolje što nosimo u sebi.

Zatim se zgrozimo nad spoznajom da živimo u kući u kojoj ne želimo da živimo a moramo, jer smo je sami izgradili.
Da smo pre znali… gradili bismo potpuno drugačije!

Svakog dana gradimo svoju životnu kuću, zabijamo eksere, postavljamo podove, dižemo zidove. Mudar graditelj svakom ciglom, svakim trenutkom zida svoj dom radosti i ljubavi.

Život je projekt koji gradimo po načelu “sam svoj majstor”! Naš današnji život je rezultat naših odnosa i izbora iz prošlosti. Naš sutrašnji život biće rezultat naših sadašnjih odnosa i današnjih izbora.

Svaki dan je izgubljen ako nismo uputili osmeh, pružili podršku, pokazali saosećanje, podelili radost, voleli…Pokazite svoju zahvalnost i uplatite!!!
(Visited 61 times, 1 visits today)

About The Author

Related posts