Srijeda , 16 Oktobar 2019

Home » Zivot » Francuski sud dopustio ženi da zanese spermom preminulog muža

Francuski sud dopustio ženi da zanese spermom preminulog muža
PARIZ Francuski sud dao je za pravo Španjolki koja želi zanijeti pomoću smrznute sperme preminulog supruga, odlučili su suci u utorak.sper

Suprug Mariane Gomez-Turri, koji je lani umro od karcinoma u 30. godini, dao je zamrznuti spermu prije početka kemoterapije.

Par je u to vrijeme živio u Parizu, pa se na njihov slučaj primjenjivao francuski zakon.

Umjetna oplodnja u Francuskoj ograničena je na neplodne parove, a Mariani su vlasti isprva zabranile da spermu prenese u Španjolsku gdje sada živi.

Žalila se višem sudu koji je odlučio da se radi o posebnom slučaju »zbog vrlo specifičnih okolnosti… i bolesti njezina muža koja ih je spriječila u ostvarenju roditeljstva«.(Visited 42 times, 1 visits today)
Francuski sud dopustio ženi da zanese spermom preminulog muža Reviewed by on . PARIZ Francuski sud dao je za pravo Španjolki koja želi zanijeti pomoću smrznute sperme preminulog supruga, odlučili su suci u utorak. Suprug Mariane Gomez-Turr PARIZ Francuski sud dao je za pravo Španjolki koja želi zanijeti pomoću smrznute sperme preminulog supruga, odlučili su suci u utorak. Suprug Mariane Gomez-Turr Rating: 0
scroll to top